Naturvetenskap

Nya insektsarter upptäckta i Lund

I mitten av juni finkammade universitetets biologer gräs, buskar, träd, asfalt och vattendrag runt institutionens byggnader. Allt för att ta reda på vilka växter och djur som lever där. Nu är kartläggningen klar, bland fynden finns 21 rödlistade arter och sex arter som aldrig tidigare påträffats i Sverige.

Ny Evangelion Ayanemi Rei Plugsuit Ver 1 6 PVC Figur F S från Japan, Samverkan

Kalle Anka-översättare stöttar humaniora

Elddop direkt för LB07:s nyförvärv med svenska mästarna på bortaplan i cupen.

Istället för att testamentera vill hon vara delaktig och bidra nu. 94-åriga Maibrit Westrin har en bakgrund som lektor i franska och spanska – och som översättare av Kalle Anka under nästan 25 år. Nu stöttar hon studenter och forskare i humaniora och tycker att hon får mycket tillbaka.

Polibil SET 1 32 F1 Slot Bilspår med FERRARI och LOUS MIB Vintage, Naturvetenskap, TeknikROBOT andaS SIDE MS-09R RICK DOM Real Type Färg Ver.A.N.I.M.E. Action Figur

Bättre projektledning ska styra upp MAX IV

Erdal Rakip får chansen från start mot IFK Värnamo i cupen.

Brist på professionell projektledning, otydligheter i beslutskedjan och otillräcklig kommunikation ligger bakom förseningarna i strålrörsprogrammet på MAX IV. I den nya åtgärdsplanen prioriteras åtgärder för att lösa de problemen.

Melissa och Doug Giant Giraff- Lifed Animal (Över 121 Centidtres), Celine F S F ör ett bröllop Celine39s bröllop Teddy Bear från Japan

ny Jurassic World Velociraptor blå Chomp N Roar Mask Öppna käften Långsamt och det...

Nu drar universitetets centrala satsning på uppdragsutbildning igång. Nya affärsutvecklare är på väg in i den förstärkta organisationen som ska administrera utbildningen
– Om vi lyckas kommer fler lärare att behöva anställas, säger Bo Ahrén, vicerektor och ansvarig för samverkan.

Xiaomi FIMI A3 RC Quadcopter Reservdelar Fjärrkontroll, Naturvetenskap

Klimatforskning på hög nivå

Vid universitetets forskningsstation i Hyltemossa pågår dygnet runt insamlingen av data till europeisk klimatforskning. Den största av de båda masterna sträcker sig hela 150 meter rakt upp i skyn. Varannan vecka måste stationens personal klättra till toppen för att torka rent två sensorer. Och i den lägre masten har det nyligen pågått ett intensivt arbete att installera utrustning som ska studera hur granarnas egna utsläpp egentligen påverkar klimatet.

AdministrationModellini bilbuss modelllismo tärningskast Holland Oto VDL CITEA GVB E scala 1 50

Ferrari 488 Gte35;55 28th (2 a klass) Lm 2017 Cameron Scott Cioci 1 43 Modell

Nu ska det bli ordning och reda på befattningar, tjänster, mandat och befogenheter i den universitetsgemensamma förvaltningen.
– Som det ser ut idag är det förvirrande utan någon gemensam struktur, säger förvaltningschef ­Susanne Kristensson som hoppas att den nya chefsstrukturen ska vara på plats till årsskiftet.

Forskning, Modellbesättningsmedlemmar för industribesättning Diecast Master CAT 320 GC HYDRAULIC ExcAVATON

Hon vill lära artister att bemästra scenskräck

Francisca Skoogh drömmer om att skapa ett tvärvetenskapligt centrum för ”performance science” vid Lunds universitet. Själv är hon både pianist och psykolog och arbetar på Musikhögskolan i Malmö, där hon forskar kring sitt förhållande till scenen och ängslan inför scenframträdanden. Hon är också ny ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.