Naturvetenskap

Nya insektsarter upptäckta i Lund

I mitten av juni finkammade universitetets biologer gräs, buskar, träd, asfalt och vattendrag runt institutionens byggnader. Allt för att ta reda på vilka växter och djur som lever där. Nu är kartläggningen klar, bland fynden finns 21 rödlistade arter och sex arter som aldrig tidigare påträffats i Sverige.

MATCHlåda LEVNING\\ FRAM35; 22b 1958 VAUXHALL CRESTA - Grå plasthjul - NMIB RARE guld, Naturvetenskap, Teknikny Norscot 55174 Cat Catlarvar 793D Off Highway Truck 1 50 DieCast Model

Bättre projektledning ska styra upp MAX IV

– Inte här i alla fall, säger de med en mun.

Brist på professionell projektledning, otydligheter i beslutskedjan och otillräcklig kommunikation ligger bakom förseningarna i strålrörsprogrammet på MAX IV. I den nya åtgärdsplanen prioriteras åtgärder för att lösa de problemen.

TONKA TONKORER BLANDADE LOT AV 79 PIECES nyA I EN låda, TONKA FARM TONKA, LANCIA Delta HF Integr. 4 Winner Rallye MONTEbilLO 1992 DIRTY 1 12 Top Marques

Groda Gud Rappan Athuk Rappan Athuk (w PDF) (Collector s Edition w Custo HC MINT

Nu drar universitetets centrala satsning på uppdragsutbildning igång. Nya affärsutvecklare är på väg in i den förstärkta organisationen som ska administrera utbildningen
– Om vi lyckas kommer fler lärare att behöva anställas, säger Bo Ahrén, vicerektor och ansvarig för samverkan.

läderlappen 1966 TIN BATMObilE med originallåda 60S sällsynt, Naturvetenskap

Klimatforskning på hög nivå

Vid universitetets forskningsstation i Hyltemossa pågår dygnet runt insamlingen av data till europeisk klimatforskning. Den största av de båda masterna sträcker sig hela 150 meter rakt upp i skyn. Varannan vecka måste stationens personal klättra till toppen för att torka rent två sensorer. Och i den lägre masten har det nyligen pågått ett intensivt arbete att installera utrustning som ska studera hur granarnas egna utsläpp egentligen påverkar klimatet.

Teknik, Utbildning

årgång TIN LITHO MAGISK KOLL

En möjlighet att få nya vänner och ett roligt sätt att rivstarta sitt studentliv. Men också fläckad av dåligt rykte om alkoholhets, pennalism och sexism. LUM tog tempen på årets nollning och fann på LTH en välorganiserad, kreativ och inledningsvis nykter mottagning av nya studenter.

Forskning, (20) Olika Hot Wklackar Ferrari Enzo och FXX Lot Variation kort International

Hon vill lära artister att bemästra scenskräck

Francisca Skoogh drömmer om att skapa ett tvärvetenskapligt centrum för ”performance science” vid Lunds universitet. Själv är hon både pianist och psykolog och arbetar på Musikhögskolan i Malmö, där hon forskar kring sitt förhållande till scenen och ängslan inför scenframträdanden. Hon är också ny ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.